Friday, 29 January 2016

Permohonan masuk ke Sekolah Berasrama Penuh 2016




Assalamualaikum.. Jadi calon PT3 2015 dah cek ke belum keputusan permohonan ke SBP anda semua?? Kalau belum boleh klik sini . Dia cuma perlukan no.k/p dengan angka giliran sahaja.. Senang sahaja.. Paham??

Jadi, anda semua dapat atau tak? Tahniah kepada yang Berjaya dan jangan bersedih kepada yang tidak Berjaya.. Kalau betul-betul nak, boleh buat e-rayuan.. mana tau rezeki dapat untuk ambilan kedua pula? Siapa tahu kan?

Thursday, 28 January 2016

This is NOT me.

Assalamualaikum.. today I want to write something.. something that all people feel.. maybe not for today but.. maybe yesterday or tomorrow.. Who knows? We can't predict our future.Am I right?

What will you do when you feel down? I mean "sedih". They can be so many reason that can make us feel like that. Maybe because you got "F" for your killer subjects or maybe your beloved one flirting with another girl/boy or maybe you're sourounded by the people that have ability to do something very well.. While you can't . Or maybe you feel that you're the dumbest person in the world  because you can't even understand the simple instruction.. or you can't even remember the things  happen 10 minutes ago.. Don't worry WE'RE IN THE SAME BOAT..

so, back to the question.. What will you do? When you feel sad, stress, angry..
Whatever solution that  come across your mind, I hope suicide is not one of them.
So,how about me? I tends to punch something soft , scream out loud under the pillow, lock my eyes and doesn't talk too much, play the slow melody song without any lyrics.. I can hide my feeling very well in front of the strangers.. so, they doesn't know what I feel.. but not in front of the person I loved (parents,dormates,bestfriend)..

Last but not least, thanks to anybody that success to finish their reading on this entry.. I am sorry for all mistake in my writing.. sorry for the broken English.. If you have any story that similar with mine, please comment.. I really like to know about your story too.. And don't worry.. I'm ok now..


keep smile and keep going..
Asslamualaikum and good evening..

khairiah

Friday, 22 January 2016

Segmen Blogwalking | Yaya Cendana

http://www.yayacendana.com/2016/01/segmen-blogwalking-yaya-cendana.html?m=0/
 
Assalamualaikum dan selamat malam semua terutama sekali kepada para blogger Malaysia.. Awal tahun ini banyak sangat GA kan?? Jadi nak tanyalah GA ni anda dah sertai ke belum.. kalau belum klik sahaja banner di atas okay?? It's just a easy and simple GA.. I like it..

All the best .. Don't forget to follow me and leave a comment.. thank you..
Assalamualaikum..

Monday, 18 January 2016

TRAVEL: BANDUNG (Ciater Hot Water Spring dan Saung Angklung Udjo)

lapangan terbang
 
 

Assalamualaikum,selamat malam.. Hari ni nak kongsi sikit tips melancong di Bandung... Are you ready?? Jom kita terbang ke bandung, indonesia.. bukan sirap bandung.. okaylah.. hambarrrr.. Entry untuk kali ni agak panjang jadi kita buat hari demi hari
waktu Indonesia satu jam lebih lambat dari Malaysia..
untuk currency boleh je download aplikasi yang berlambak sekarang.. tapi kalau anda nak pakai congak (kira dalam otak) .. bahagikan je harga rupiah dengan 3000.. dapatlah nilai duit Malaysia.. tapi kalau ikut cara ni tak tepatlah.. In case kalau nak cepat..

 
 
1. Ciater Hot Spring Water

Bayaran masuk: 30 ribu rupiah
Kalau anda tertinggal barang dalam kereta. Jangan risau. Boleh je keluar balik.. cuma anda perlu pergi kaunter masuk dan cakap anda nak keluar.. lepastu, mereka akan cop tangan anda.
Nanti bila nak masuk, tak perlu beratur. Cuma masuk je ikut pintu yang anda keluar tadi.

Tempat ni macam kolam air panas kat Malaysia juga.. Tapi, memang besar dan banyak kolam .. Ada tempat salin baju dan tandas.. tapi,kalau nak masuk kene bayarlah. tak termasuk bayaran masuk tadi.

Tips
Tangkap  gambar no.plat kenderaan terutama sekali kalau ikut pemandu pelancong..
Paling tidak pun ingatlah pewangi kereta ke stiker di cermin ke.. Kalau tak nanti jadi macam saya sesat tak jumpa kereta.. Kesian, dah macam budak kecik hilang mak dah gayanya.. Sebab semua kereta lebih kurang je..
 
cara orang sana jual ais krim..
 


2.Saung Angklung Udjo

Bayaran:110 ribu rupiah (dewasa) dan 70 ribu rupiah (kanak-kanak)
Percuma: sebatang ais krim/ sebotol air mineral (Open drink) dan rantai tali dengan angklung kecil..
dekat angklung tuu ada nombor masing-masing.. lepastu, anda semua perlu duduk ikut nombor masing-masing..

Kat situ ada persembahan dari yang kanak-kanak sampailah yang dewasa.. ada wooden puppet, angklung orchestra dan macam2 lagilah... serius memang best.. rasa sangat tradisional.. kalau yang biasa duduk bandar.. bolehlah rasa suasana kampung tuu.. Untuk maklumat lebih lanjut,klik sini. Yang paling best.. korang akan main sendiri angklung tuu beramai-ramai.. dan akan diketuai oleh anak keempat pemiliknya.. serius ganteng banget (handsome) ...lain nama angklung lain bunyinya... Korang akan rasa sangat seronok waktu ni.. macam orchestra.. bukan susah pun nak main satu angklung.. goyangkan je..

Tips:
Utamakan solat

kalau datang yang waktu persembahan pukul 3.30ptg (waktu indon).. solat asar dulu.. sebab nanti habis persembahan dalm pukul 5.40 ptg(waktu indon).. 5.40 ptg Indonesia keadaannya seperti 6.40 ptg Malaysia.. dah nak maghrib dah tuu..Jangan risau kat situ ada surau disediakan..

Bawa kamera/smartphone

Waktu persembahan nanti mesti korang nak ambil gambar dan video.. jadi, ingat pesanan ni ya.. jangan lupa "voice record" persembahan beramai-ramai.. boleh jadi ringtone phone..


Untuk memudahkan anda mengetahui tempat-tempat yang menarik pernah saya lawati..
sila cari perkataan"TRAVEL" di ruangan "I want to search for" di bahagian kiri blog ini..

terima kasih kerana membaca entry ini. Jangan lupa follow dan komen..
Assalamualaikum..

 


 

Sunday, 17 January 2016

GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID.



http://www.dianarashid.com/2015/12/giveaway-baby-store-bersama-dianarashid.html


Assalamualaikum, tadi terjumpa giveaway ni dekat blog sis Diana rashid ... Memang dah lama dah follow dia sebab entry dia memang best2.. untuk giveaway ni penaja utamanya adalah Diana Rashid dan Baby Malaysia
The Baby Store | Online Baby Store


 
senyum-senyum


Saya dah tengok dah semua link yang disertakan.. memang banyak sangatlah tips untuk papa dan mama baru.. macam2 ada.. tips pilih kasut anak,keburukan rokok kepada keluarga, perkara yang bakal ayah tahu di bilik bersalin, tips potong kuku bayi dan segala macam tips mengenai bayi.. dan tiba-tiba rasa.. aku dah umur berapa sebenarnya ni.. yelah tak pernah-pernah aku tengak pasal baby2 ni.. tapi bila dah tengok.. nak tekan yang lain pula..

jadi, sesiapa yang sedang menunggu kelahiran cahaya mata.. bolehlah klik link2 di bawah.. serius ni memang sangat membantu dan menarik dengan tajuk-tajuk yang"eyecathcing"..
Blog  Dianarashid pun best... aku selalulah tengok entry2 dia.. my opinion is it is interesting blog with sempoi blogger..

wowww!!! ada giveaway barulah.. macam best je.. yum3



ayat dibawah copy terus dari blog dianarashid melalui code HTML yang diberi..


Hari ini saya nak jemput semua blogger untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari DianaRashid dan The Baby Store selaku penaja utama GiveAway ini dan juga penaja sampingan yang lain.



Info Mengenai The Baby Store - Penaja Utama



Sebuah Kedai Bayi Online yang menjual barangan kelengkapan dari ibu mengandung, ibu berpantang, ibu menyusu, bayi dan kanak-kanak. Pelbagai jenama ternama ada dijual di online shop ini seperti Tommee Tippee, Philips Avent, Quinny Baby Stroller, Halford Baby Stroller, AldoHauck Baby Stroller, Umma Lacto, Ummie Milky Rich, Mamom, EveLove Breastpump, ScratchMeNot, Susu Kambing Wildan, Sparco Car Seat, Baby Ultra Hannah Baby Wrap, Koopers, Freemie, Minyak Kelapa Dara D'Aura, Gugu Swaddle Pod, Tropika Baby Herbal Cream, Maxi-Cosi dan banyak lagi.



Setiap belian di website The Baby Store akan menerima mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian seterusnya. Setiap RM 1 akan menerima 1 Mata Ganjaran.



Untuk melayakkan kawan-kawan semua menyertai GiveAway ini ada beberapa syarat mudah yang perlu kawan-kawan patuhi. Sebelum tu mari tengok senarai hadiah dulu.





SENARAI HADIAH PEMENANG



*Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama



*Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua



*Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga



*Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)





SYARAT-SYARAT PENYERTAAN



-Like facebook penaja.



www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia

www.facebook.com/BabyOutletDotMy

www.facebook.com/ResepiMakananBayi

www.facebook.com/IbuHamilMenyusu





-Follow instagram penaja.



@thebabystoremalaysia

@octo_kids



-Follow Blog penaja



Baby Malaysia



-Share Artikel ini di samaada di Facebook Personal anda, Fanpage atau Facebook Group lain.



-Buat satu entry khas dengan tajuk GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID.



-Copy Coding di bawah dan paste kan di html blog post anda.



<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">

<br />

<div class="separator" style="clear: both; text-align: center;">

</div>

Hari ini saya nak jemput semua blogger untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari <b><a href="http://babymalaysia.com/" target="_blank">Baby Malaysia</a></b> dan <a href="http://www.thebabystore.com.my" target="_blank"><b>The Baby Store</b></a> selaku penaja utama GiveAway ini dan juga penaja sampingan yang lain.<br />

<br />

<b>Info Mengenai The Baby Store - Penaja Utama</b><br />

<br />

Sebuah <a href="http://www.thebabystore.com.my/" target="_blank">Kedai Bayi Online</a> yang menjual barangan kelengkapan dari ibu mengandung, ibu berpantang, ibu menyusu, bayi dan kanak-kanak. Pelbagai jenama ternama ada dijual di online shop ini seperti <a href="http://thebabystore.com.my/Tommee-Tippee" target="_blank">Tommee Tippee</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Philips-Avent" target="_blank">Philips Avent</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Quinny" target="_blank">Quinny Baby Stroller</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Halford" target="_blank">Halford Baby Stroller</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Aldo" target="_blank">Aldo</a>,&nbsp;<a href="http://thebabystore.com.my/Hauck" target="_blank">Hauck Baby Stroller</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Umma-Lacto" target="_blank">Umma Lacto</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Ummie-Milky-Rich" target="_blank">Ummie Milky Rich</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Mamom" target="_blank">Mamom</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Eve-Love" target="_blank">EveLove Breastpump</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/ScratchMeNot" target="_blank">ScratchMeNot</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Wildan" target="_blank">Susu Kambing Wildan</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Sparco" target="_blank">Sparco Car Seat</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Baby-Ultra" target="_blank">Baby Ultra Hannah Baby Wrap</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Koopers" target="_blank">Koopers</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Freemie" target="_blank">Freemie</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/D-aura" target="_blank">Minyak Kelapa Dara D'Aura</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Gugu" target="_blank">Gugu Swaddle Pod</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Tropika" target="_blank">Tropika&nbsp;Baby Herbal Cream</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Maxi-Cosi" target="_blank">Maxi-Cosi</a>&nbsp;dan banyak lagi.<br />

<br />

Setiap belian di website The Baby Store akan menerima mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian seterusnya. <b><i>Setiap RM 1 akan menerima 1 Mata Ganjaran</i></b>.<br />

<br />

Untuk melayakkan kawan-kawan semua menyertai GiveAway ini ada beberapa syarat mudah yang perlu kawan-kawan patuhi. Sebelum tu mari tengok senarai hadiah dulu.<br />

<br />

<br />

<b><span style="color: #cc0000;">SENARAI HADIAH PEMENANG</span></b><br />

<br />

*Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama<br />

<br />

*Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua<br />

<br />

*Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga<br />

<br />

*Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)<br />

<b><span style="color: #cc0000;"><br /></span></b>

<b><span style="color: #cc0000;"><br /></span></b>

<b><span style="color: #cc0000;">SYARAT-SYARAT PENYERTAAN</span></b><br />

<br />

<b>-Like facebook penaja.</b><br />

<br />

<a href="http://www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia">www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia</a><br />

<a href="http://www.facebook.com/BabyOutletDotMy">www.facebook.com/BabyOutletDotMy</a><br />

<a href="http://www.facebook.com/ResepiMakananBayi">www.facebook.com/ResepiMakananBayi</a><br />

<a href="http://www.facebook.com/IbuHamilMenyusu">www.facebook.com/IbuHamilMenyusu</a><br />

<b><br /></b>

<br />

<div class="fb-like" data-action="like" data-href="https://www.facebook.com/Tempahan-Jahitan-Sue-Ezalya-1041196959237511/timeline/" data-layout="box_count" data-share="false" data-show-faces="false">

</div>

<div class="fb-like" data-action="like" data-href="https://www.facebook.com/mamalinkfans" data-layout="box_count" data-share="false" data-show-faces="false">

</div>

<b>-Follow instagram penaja</b>.<br />

<br />

<span style="color: #990000;"><b><a href="http://instagram.com/thebabystoremalaysia" target="_blank">@thebabystoremalaysia</a></b></span><br />

<span style="color: #990000;"><b><a href="http://instagram.com/octo_kids" target="_blank">@octo_kids</a></b></span><br />

<br />

<b>-Follow Blog penaja</b><br />

<br />

<a href="http://www.babymalaysia.com/" target="_blank">Baby Malaysia</a><br />

<br />

<b>-Share Artikel ini di samaada di Facebook Personal anda, Fanpage atau Facebook Group lain.</b><br />

<br />

-Buat satu entry khas dengan tajuk GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID.<br />

<br />

-Copy Coding di bawah dan paste kan di html blog post anda.<br />

<br />

<center>

<div style="background-image: url(&quot;https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQcjHmqNSEXYkQZumugT_hamp1tcppTY0kt6-47HHnyg5VPWGWC&quot;); border: 2px dotted #FF3399; height: 150px; overflow: auto; width: 400px;">

<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">

&lt;div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on"&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"&gt;<br />

&lt;/div&gt;<br />

Hari ini saya nak jemput semua blogger untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari &lt;b&gt;&lt;a href="http://babymalaysia.com/" target="_blank"&gt;Baby Malaysia&lt;/a&gt;&lt;/b&gt; dan &lt;a href="http://www.thebabystore.com.my" target="_blank"&gt;&lt;b&gt;The Baby Store&lt;/b&gt;&lt;/a&gt; selaku penaja utama GiveAway ini dan juga penaja sampingan yang lain.&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;b&gt;Info Mengenai The Baby Store - Penaja Utama&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

Sebuah &lt;a href="http://www.thebabystore.com.my/" target="_blank"&gt;Kedai Bayi Online&lt;/a&gt; yang menjual barangan kelengkapan dari ibu mengandung, ibu berpantang, ibu menyusu, bayi dan kanak-kanak. Pelbagai jenama ternama ada dijual di online shop ini seperti &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Tommee-Tippee" target="_blank"&gt;Tommee Tippee&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Philips-Avent" target="_blank"&gt;Philips Avent&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Quinny" target="_blank"&gt;Quinny Baby Stroller&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Halford" target="_blank"&gt;Halford Baby Stroller&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Aldo" target="_blank"&gt;Aldo&lt;/a&gt;,&amp;nbsp;&lt;a href="http://thebabystore.com.my/Hauck" target="_blank"&gt;Hauck Baby Stroller&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Umma-Lacto" target="_blank"&gt;Umma Lacto&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Ummie-Milky-Rich" target="_blank"&gt;Ummie Milky Rich&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Mamom" target="_blank"&gt;Mamom&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Eve-Love" target="_blank"&gt;EveLove Breastpump&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/ScratchMeNot" target="_blank"&gt;ScratchMeNot&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Wildan" target="_blank"&gt;Susu Kambing Wildan&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Sparco" target="_blank"&gt;Sparco Car Seat&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Baby-Ultra" target="_blank"&gt;Baby Ultra Hannah Baby Wrap&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Koopers" target="_blank"&gt;Koopers&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Freemie" target="_blank"&gt;Freemie&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/D-aura" target="_blank"&gt;Minyak Kelapa Dara D'Aura&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Gugu" target="_blank"&gt;Gugu Swaddle Pod&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Tropika" target="_blank"&gt;Tropika&amp;nbsp;Baby Herbal Cream&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Maxi-Cosi" target="_blank"&gt;Maxi-Cosi&lt;/a&gt;&amp;nbsp;dan banyak lagi.&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

Setiap belian di website The Baby Store akan menerima mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian seterusnya. &lt;b&gt;&lt;i&gt;Setiap RM 1 akan menerima 1 Mata Ganjaran&lt;/i&gt;&lt;/b&gt;.&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

Untuk melayakkan kawan-kawan semua menyertai GiveAway ini ada beberapa syarat mudah yang perlu kawan-kawan patuhi. Sebelum tu mari tengok senarai hadiah dulu.&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;b&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;SENARAI HADIAH PEMENANG&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

*Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

*Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

*Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

*Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)&lt;br /&gt;<br />

&lt;b&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;<br />

&lt;b&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;<br />

&lt;b&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;SYARAT-SYARAT PENYERTAAN&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;b&gt;-Like facebook penaja.&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia&lt;br /&gt;<br />

www.facebook.com/BabyOutletDotMy&lt;br /&gt;<br />

www.facebook.com/ResepiMakananBayi&lt;br /&gt;<br />

www.facebook.com/IbuHamilMenyusu&lt;br /&gt;<br />

&lt;b&gt;&lt;br /&gt;&lt;/b&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;div class="fb-like" data-action="like" data-href="https://www.facebook.com/Tempahan-Jahitan-Sue-Ezalya-1041196959237511/timeline/" data-layout="box_count" data-share="false" data-show-faces="false"&gt;<br />

&lt;/div&gt;<br />

&lt;div class="fb-like" data-action="like" data-href="https://www.facebook.com/mamalinkfans" data-layout="box_count" data-share="false" data-show-faces="false"&gt;<br />

&lt;/div&gt;<br />

&lt;b&gt;-Follow instagram penaja&lt;/b&gt;.&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;span style="color: #990000;"&gt;&lt;b&gt;@thebabystoremalaysia&lt;/b&gt;&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;span style="color: #990000;"&gt;&lt;b&gt;@octo_kidz&lt;/b&gt;&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;b&gt;-Follow Blog penaja&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;a href="http://www.babymalaysia.com/" target="_blank"&gt;Baby Malaysia&lt;/a&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;b&gt;-Share Artikel ini di samaada di Facebook Personal anda, Fanpage atau Facebook Group lain.&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

-Buat satu entry khas dengan tajuk GIVEAWAY BABY MALAYSIA BERSAMA THE BABY STORE DOT COM DOT MY.&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

-Copy Coding di bawah dan paste kan di html blog post anda.&lt;br /&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;center&gt;<br />

&lt;div style="background-image: url(&amp;quot;https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQcjHmqNSEXYkQZumugT_hamp1tcppTY0kt6-47HHnyg5VPWGWC&amp;quot;); border: 2px dotted #FF3399; height: 150px; overflow: auto; width: 400px;"&gt;<br />

&lt;div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on"&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

&lt;div&gt;<br />

&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;<br />

&lt;/div&gt;<br />

&lt;/div&gt;<br />

&lt;center&gt;<br />

&lt;/center&gt;<br />

&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />

&lt;span style="text-align: left;"&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;<br />

&lt;span style="text-align: left;"&gt;- Tinggalkan link entry di kotak komen &lt;/span&gt;&lt;b style="text-align: left;"&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;&lt;a href="http://thebabystore.com.my/Blog/GiveAway-TheBabyStore-BabyMalaysia" target="_blank"&gt;di entry ini&lt;/a&gt;.&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;<br />

&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />

&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;<br />

&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />

&lt;span style="text-align: left;"&gt;- Tarikh tutup pada &lt;b&gt;31 Januari 2016&lt;/b&gt; jam &lt;b&gt;11.59 malam&lt;/b&gt;.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;<br />

&lt;span style="text-align: left;"&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;<br />

&lt;span style="text-align: left;"&gt;- Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;<br />

&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />

&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;<br />

&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />

&lt;span style="text-align: left;"&gt;Semoga berjaya semua..&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;<br />

&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />

&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;<br />

&lt;br /&gt;<br />

sekian..&lt;/center&gt;<br />

&lt;/div&gt;<br />

<div>

<br /></div>

<div>

<br /></div>

</div>

</div>

<center>

</center>

<div style="text-align: left;">

<span style="text-align: left;"><br /></span>

<span style="text-align: left;">- Tinggalkan link entry di kotak komen </span><b style="text-align: left;"><span style="color: #cc0000;"><a href="http://thebabystore.com.my/Blog/GiveAway-TheBabyStore-BabyMalaysia" target="_blank">di entry ini</a>.</span></b></div>

<div style="text-align: left;">

<br /></div>

<div style="text-align: left;">

<span style="text-align: left;">- Tarikh tutup pada <b>31 Januari 2016</b> jam <b>11.59 malam</b>.</span><br />

<span style="text-align: left;"><br /></span>

<span style="text-align: left;">- Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.</span></div>

<div style="text-align: left;">

<br /></div>

<div style="text-align: left;">

<span style="text-align: left;">Semoga berjaya semua..</span></div>

<div style="text-align: left;">

<br /></div>

<br />

sekian..</center>

</div>






- Tinggalkan link entry di kotak komen di entry ini.

- Tarikh tutup pada 31 Januari 2016 jam 11.59 malam.



- Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.

Semoga berjaya semua...




 
nak ingatkan yaa.. tingalkan link bukan dekat komen bawah ni.. tapi tapi klik "di entry ini" kat atas tuu.. okey.. All the best.. jangan lupa tinggalkan sebarang komen dan follow.


 









- See more at: http://thebabystore.com.my/Blog/GiveAway-TheBabyStore-BabyMalaysia#sthash.0MswBNjq.dpuf

Saturday, 16 January 2016

Shawls Giveaway by Lolipop Manis

Shawls Giveaway by Lolipop Manis

Assalamualaikum, terjumpa GA ni..
Hadiah dia shawl tau..
kalau  berminat nak join klik banner ok??
tarikh tutup penyertaaan 16.1.2016 pukul 12.00 am
 
kalau tak tau macam mana nak link kan banner klik sini

Jangan berhenti!! Teruskan!!

hidup sebagai remaja yang meningkat dewasa...
memang banyak cabarannya..
jika kau bunga yang cantik kau sering diburu lebah
jika tidak mungkin kau akan dipandang hina.
tapi semua itu pandangan manusia yang
mengandai diri mereka adalah si sempurna

Apa yang penting adalah kecantikan dalaman kita
akhlak mengambarkan segalanya
tiada manusia yang layak mengukur kita
kerana tiada siapa yang tahu segalanya
melainkan DIA yang MAHA MENGETAHUI
 akan segenap alam semesta
.....

jika hari ini kau merasakan dirimu
seorang yang GAGAL
dalam apa yang kau usahakan
jangan pernah putus asa
alasannya mudah
disebutkan dalam al quran
Sesungguhnya tidak berputus asa
dengan rahmat dan pertolongan Allah itu
melainkan kaum yang kafir

Aku hanya seorang insan biasa
yang cuba mengingatkan kau
yang mungkin terlupa
akan kehadirannyaNya
dikala kau sedih atau gembira

karya Khairiah khairulazmi
Dipetik dari surah yusof ayat ke87
mohon komen kalau ada yang salah..



Friday, 15 January 2016

Teringin nak ada benda ni..

Assalamualaikum and good evening..
Pernah dengar "DIY CROSS STICH PHONE CASE"??
Serius ni teringin nak ada benda ni.. tapi tulah tak tau mana nak dapat kat Malaysia ni..
Lagipun phone case yang boleh guna cuma I phone je.. aku ni manalah nak ada I phone.. tak mampu lagi.. kalau ada yang Samsung boleh gak kasi kat sapa2.. Samsung ramai guna.. jadi kalau buat pun tak lah sia-sia je..

Jadi, siapa yang ada jual benda yang sangat cool ni.. bgtau aku... tak pun kalau korang ada tapi malas nak jahit boleh pos kat aku... nanti aku buat tapi jangan lupa bagilah upah yaa.. tapi kalau korang pun berminat dengan bende nih.. ada lagi satu cara nak buat..klik sini.. Okeylah .. selamat mencuba.. nanti dah cuba tunjuk2lah gambar tuu kat aku..bawah nih ada gambar bende tu..

Image result for cross stitch phone case pattern
 

TRAVEL:Bukit Cahaya with friends.

Assalamualaikum.. akhirnya aku dah habis SPM.. okey,dah basi dah dik oii.. dah tengah bulan januari dah pun.. Jadi apa yang hangpa semua buat sekarang (bayi1998).. Ayat biasa utk budak2 habis SPM ni.. MEREPUT..

Jadi harini aku nak berkongsilah cerita2 hari yang aku tak mereput kat rumah.. Yelah kalau nak cerita kisah proses pereputan aku ni sama je dengan hangpa semua.. tapi betul ke korang mereput sama??
Biarlah.. Baru2 ni aku jalan-jalan dekat shah alam.. dengan kawan2 aku.. something like reunion?? cepat beno reunionnyakan?? kisah apa?? manalah tau..kut2 20 tahun lagi baru dapat jumpa balik..

Ada apa dekat shah alam?? Apa je kau buat??
Kitaorang pergi Bukit Cahaya atau dikenali juga sebagai Bukit Cerakah... Kalau tak tau kat mana hang pi google ya.. Kalau tanya aku memang mengangalah aku nak jawab.. Sesuai untuk kita2 yang tengah menganggur ni.. Sekali masuk RM 3 je.. kalau kat sana aku cadangkan korang berbasikal.. Tak ada basikal?? jangan risau, kat situ boleh sewa basikal.. 1jam=RM10.. serius ni mmg seronok dan bestlah kalau berbasikal kat sana.. tapi tuu lah kalau naik bukit tuu.. payah gaklah.. tapi nak kata ni kat sana mmg banyak bukit.. tgk namapun bukit cahaya.. tp bygkanlah waktu nak turun bukit dik.. Haishh, nikmattt.. Wah jakun jap waktu tuu..

Tapi jangan risau kepada mereka yang tak reti naik basikal.. kat situ ada tram.. dan berita gembiranya.. ia PERCUMA.. Tempat yang wajib korang pergi  adalah Taman Iklim Sederhana 4 musim.. Sekarang ni tengah musim sejuk.. jadi memang berbaloilah.. dah penat2 kita masuk tempat sejuk pula kan?? Suhu dia mmg sejuk yang amat.. and nothing is provided for you (baju sejuk,sarung tangan ,lain-lain).. lepas keluar je dari tempat tuu.. yang pakai spek tuu tak yahlah pakai cermin mata..Kenapa?? Sebab lepas je korang keluar... semuanya "JELAS".. Hahaha.. taklah main-main je.. Yelah dah keluar tuu spek korang kabur gila.. kalau pakai pun tak guna.. tak nampak apapun..

Ada lagi satu tempat yang korang kene pergi Skytrex.. tempat ni kira mcm ada "adventure activity".. tapi tulah kalau korang perlu tempeh secara online.. tak boleh main redah je.. Cubalah!! Ada level2.. nak beginner,intermediate or advance.. Tapi, utk sesiapa yang tak berkesempatan macam kitaorg ni.. just create your own adventure thing.. jadi tajuk aktiviti kitaorg harituu ialah.. MISI MENCARI OREN.. dah maca tajuk cari kucing hilang pulak dah.. hahaha..

Lepastu,petang sikit kitaorang pergi Putrajaya.. jalan2 depan masjid putrajaya tuu..lepastu,kitaorg river cruise.. Wah seronok wa kata sama lu.. First time lah katakan.. waktu macam tuu mmg lawalah nak ambil gambar.. tapi kalau hp atau kamera korang tak lawa sgt bila gelap .. datanglah awal.. naik tengahari punya..berdiri atas kapal (kapal ke?)bajet2 tgh laut.. hehehe.. Tiket masuk RM 30 kalau ada mykad, kalau tak ada RM 50.. Tapi yang mabuk laut tahap serius.. dinasihatkan ..jangan naik.. membazir...

lepas maghrib,mkn malam .. kitaorang pergi I CITY.. tapi waktu ni battery masing2 dah merah dah.. tahap tak larat nak jalan.. jadi ,kesimpulannya ambil2 gambar 2,3 keeping je.. balik tuu semua pengsan tak sedarkan diri..

Terima kasih byk2 kepada semua ahli keluarga hannan.. sebab bawa kitaorang semua jalan2.. serius ni,mmg best.. tapi family hannan suka bagi makan banyak2.. mcm tau je aku suka mkn siap bagi ais krim lg..huhuhu.. thanks a lot.. and to all my dormate.. I hope that we can meet later on 3.3.2016 at seseri.. to hannan .. have a safe journey.. jaga diri,jaga mata, jaga hati..

Assalamualaikum dan selamat petang..
Place is not the importang thing, it's just a memory that we create together..