Wednesday, 23 December 2015

Seseri okay ke??

Asaalamualaikum..Yaa sekarang mesti yang dah dapat tawaran masuk ke SBP kan?? Jadi ada tak yg diterima masuk ke SESERI.. Kalau ada tahniahlah ya.. Ni super senior awak kat sini.. Hahaha bajettt...
 
Ada yg masih 50-50 ??
Takpelah fikir2 ya???
Seseri dari segi akademik.. Ya boleh dikatakan tip top..
Tapi sebenarnya yang akan bg korang tekanan di sini ialah budaya study yang masya allah.. Stress aku.. Dengan aktiviti yg macam2.. Kadang2 tuu.. Tak bukan kadang2 tapi selalunya korang akan rasa setiap hari adalah hari sekolah walaupun sabtu ahad..
 
Ok..
Setiap tahun seseri akan mengadakan SESERI I BOWLS.. Yang ini program kolaborasi pelajar seseri dengan pelajar Thailand.. Dan sesseri byk terlibat dengan program inovasi
Juga kolaborasi dgn sbp yg lain..
 
Setiap tahun ada physics outreach..
Dalam program ini setipa pelajar akan terlibat utk memberi tunjuk ajar kepada pelajar dari sekolah lain mengenai topik2 dalam silibus fizik ting.4 dan ting.5..
Di sini bkn shj kami mengajar tapi kadang2 diajar.. Yaa,nilah masanya kita berkongsi tips fhm dan ingat dgn mudah..
 
Lain2..
Kalau hangpa dapat seseri.. Pergilah interview untuk jadi ahli sidang redaksi okay?? Seriusly best.. Lepastu nak pesan nih nanti kalau dapat mana2 sekolah berasrama terutamanya seseri.. Joinlah banyak acar sekolah.. Antara tips untuk kurangkan homesinck..
 Bila dah masuk nanti ada 2 budaya yg aku harap kekallah sampai bila2..ada dua ucapan yg korang akan selalu dengar.. Sorry and thank you... Kalau terlanggar atau buat salah kat orang lain.. Sgt2 penting utk cakap sorry.. Bila dah erbiasa .. Walaupun terlanggar benda tak benyawa Korang masih cakap sorry.. Sbb dah terbiasa
 
Kalau unit uniform yg aktif..(yg ni tak jamin cuma berdasarkan pengalamn aku... Takut nanti tak aktif korang salahkan aku pula.. Sebab tahun dpn mmg ramai cigu pindah)
1.taekwondo (selalu grading dan akan ada competition setiap tahun)
2.Kadet polis
3.Pengakap 
 
Kalau dulu korang aktif sukan.. Nanti dtglah bila ada ‘announcement cari player netball,petanque dan lain2”
 Seseri selalu terlibat dengan acara larian antarabangsa mcm WOMEN’S DAY RUN,EARTH DAY RUN dan lain2 lagi.. Yang ini aku galakkan korang pergi.. Sijil2 tu berguna tau..peringkat antarabangsa.. 
 Dan lagi satu jgn lupa bawalah sudu dan garfu untuk mkn ya.. Nanti kat Dewan makan tak boleh mkn pakai tgn.. Tak payahlah bawa 1 set mcm kat hotel tuu.. Just bawa sudu dan garfu shj ya.. Jgn susah2kan diri anda..
 Nak pesan ni.. Masuk sekolah ni memang pakai byk duit.. Yuran PIBG je dah brp.. Baju2 lg.. Berjimatlah yaa..tapi kalau kita nak sesautu kenelah bekorban kan??
 
Kat sini MAGGI DIHARAMKAN !!!Tak boleh bawa fon , boleh bawa laptop ,broadband, kamera ..laptop boleh bawa lepas dapat kebenaran.. Kalau ada apa2 nak tanya bolehlah komen di bawah.. Saya sedia membantu..Dan lagi janagn risau kat sini tak ada buli2 suruh basuh baju, gosok baju bagai2..

SELAMAT DATANG ADIK2 TINGKATAN SATU.. Assalamualaikum..