Thursday, 19 March 2015

Welcome junior..

Assalamualaikum.. hai viewers..hehehe.. harini nak cerita pasal junior/adik baru.. yaa..aku thn ni first time dapat junior ..yelah seseri ni dua tahun je.. tingkatan 4 dan 5 je.. walaupun sekolah lama ada junior juga.. tapi sebenarnya tak  rasa apa2 pun.. lain dengan sekolah asrama.. sebab kita kene hdup dengan mereka dalam satu bumbung 24 jam..

hari diorang masuk mmg tak mng tangan.. yelah org baru kan.. sekarang sdg biasakan diri hidup dengan diorang.. sabar dan tabah perlu ada dalam diri.. kalau tak semua melayang.. kene terima kenyataan diorang baru lagi.. tak tau apa2.. bkn sengaja pun diaorg langgar peraturan atau apa2.. tak tau kan?? takpelah.. faham kitaorg pun macam tuu juga..

homesick.. jgn citerlah.. siapa je yg tak homesick n culture shock bila msk tempat baru.. senior pun homesick lg.. kadang2.. tipulah kalau nak tanya mana2 bdk asrama yg tak pernah nangis rindu rumah.. lg2 seseri..semua benda tuu biasa.. tak ada yg luar biasa pun.. manusia ada perasaan.. yang penting kita kawal perasaan dengan akal yang diberikan sebaik2nya..

oklah.. kepada mana2 junior yg terbaca post harini.. akak nak cakap kuatkan semangat.. belajar elok2.. dengar cakap senior okay?? jgn bg diorang marah.. anggap diorang kakak korang sendiri..
walaupun kadang2 diorang nampak psycho termasuk akak.. tapi sabarlah yaa.. tuu semuaaa dugaan utk korang supaya jd kuat sblm msk universiti..oklah ..assalamualaikum..