Wednesday, 10 December 2014

Bukit Tinggi

Assalamualaikum... hello,saya baru balik rumah... mugkin ada yg cakap... tuu pun nak cakap ke?? suka hatilah.. hayya!!! meh2 nak cerita ni.. semalam...

ingat nak balik rumah terus dari kampung ... pastu adik aku pula sibuk nak pergi bukit tinggi..heheh..padahal aku pun teringin nak pergi sana.. ikutkan rancangan kitaorg nak pergi bukit tinggi dengan maklong and family..tapi,tak jadi.. jd kami pun mendaki naik ke bukit tinggi tuu adalah dalam 5 km kitaorg daki...hahaaha.. taklah kitaorang naik kereta..

bayaran masuk murah je..
kanak2- RM4
dewasa-RM 6

ok jom kita meneroka... BEST KE??

tiket..

adik2ku..

bangunan di bukit tinggi..

my family..

permandangan luar..

bawah tuu.. ada kolam angsa ke swan entah..aku taktau namanya..

kami tengok 6D motion..

harga:
dewasa-RM15
Kanak2-RM 12

ada 2 cerita..hantu dan roller coaster..kami pilih roller coaster..
rasa macam nak tergolek dah dibuatnya..


tips:
1. Datang awal
kalau nak pergi sini pastikan anda sampai di bukit tinggi lebih kurang pukul 3 petang cam tuu..
tapi kalau plan nak tidur situ datang petang ..okay..tapi kalau tak nak tidur datang awallah..sebab kalu nak turun dari situ jalan gelap..takder  lampu... bahaya.. kalau tiba2 lampu kereta hangpa semua buat hal..kan naya je..

2.Bawa kamera/smartphone
kalau datang sini sangat rugi kalau tak bawa kamera..tapi kalu tak bawa kamera bawak smartphone korang yang canggih2 tuu pun cukup.. sebabnya tarikan dia kat sini bangunannya yang ala2 dekat luar negara..

3.Tak perlu sweater
Bukit Tinggi tak sesejuk naik cameron highlands/genting highlands.. sejuk dia macam duduk atas bukit biasa je..(pendapat saya)..


siapa ada nak tanya apa2???
boleh komen.. sepantas kilat saya akan balas..hehehe
#metafora

assalamualaikum..


No comments: