Thursday, 18 September 2014

TRAVEL:Cuti- cuti di Indonesia (Tangkuban Perahu dan Factory Outlet)

Assalamualaikum ...hello my friends..today I want to talk about my experience at Indonesia..ha3... teringat pula public speaking kat Seseri...okayy..jom kita mulakan pengembaraan..(pengembaraan lah sangat)..

yaa...goodbye MALAYSIA..
we are going to say hello to INDONESIA..

Setibanya kami di sana kami di bawa ke Factory Outlet..sebenarnya di sini..aku sendirri tak tau barang di murah atau mahal..tapi vyk jual baju2..kualiti mmg best...factory outlet ni lebih kurang mcm satu jalan..kiri kanan lain2 factory outlet..Dari satu FA ke FA yg lain boleh jaln kaki je...gambar2 ni antara FA yg ada di situ aku tak pergi semua pun...dan lg satu dalam semua FA di situ...tak boleh ambil gambar..jadi aku tak bolehlah tunjuk macam mana banyaknya dan betapa cantiknya baju2kat situ...kat situ korang boleh beli baju2 kemeja..baju budak2..comel2 je semua...ada juga jeans bercorak bunga2 kecil..cantik tapi mmg taklah kalau aku nak  beli. Sebab jeans macam itu sesuai untuk kaki yg kecik2 je..


 adik adikku..nampak tak sebelah tgn gelap lg sebelah cerah sikit..lol...tiba2 adik adikku jadi kembar siam..

TOKO TIGA wajib pergi sini kepada sesiapa yg minat LEVI'S..yes..kat sini ada macam2 seluar jeans..kata jelah awak semua nak straight cut..atau yg fit..warna biru putih merah..semua ada..blaus kain jeans pun ada...blaus yg bkn dari kain jeans pun ada..pilih je lah nak mana..yang penting ada uangnya..
 NEXT CHAPTER
TANGKUBAN PERAHU

Hah..tempat ni pun wajib pergi..terutamanya kepada si pencinta alam..eeceeh..yelah Malaysia mana ada gunung berapi ..Kat atas ni memang sejuk sangat..sapa yg tak tahan sejuk tuu bawalah sweater ..dan lagi satu...kalau awak ada asma sila bawa penutup mulut...sbb atas ni bawa belerang tau..dan ada satu lagi yg paling penting.kepada 'PHOTOGRAPHER'..please bring your camera...rugi kalau tak bawa kamera...permandangannya cantikk bangat..





 my brother..opps!!jgn tengok lama2..cantikkan permandangan kat sini..

atok,nenek dan kami adik beradik..satu lagi tempat wajib utk tangkap gambar..ermm..lagi satu nak cakap kat sini pantang kalau korang berdiri statik..mesti ramai yg dtg jual brg macam keychain..fridge magnet..beg2..jadiii..mohon bersabar..

kami di ketinggian 1830m dari laut..percaya tak semua yang ada kat sini mendaki dengan penat lelah utk naik ke atas ni..amacam hebat tak ??hehe2..takderlah memain je.. semuanya naik guna kereta dan bas..tapi kalau datang naik bas korang perlu mendaki sikit..sebab ruang parkir di atas tak cukup besar untuk bas..jadi tolong keluarkan heel yg tinggi2 tuu dari luggage..haha2..cukuplah bawa kasut flat je..

my little brother..nampak tak betapa tebalnya baju sejuk
dia.
kat tepi2 jalan menuju ke tangkuban perahu ini ..ada banyak gerai jual buah..tapi jgn tertipu dgn strawberi yg amat manis tuu yaa..kat ats gunung tuu nanti ada yg akan jual strawberi yg manis amat..tau tak knp manis? sbbnya strawberi tu dah di masukkan dalam air gula.. fakta ni diberitahu oleh Pak Apit..org yg bawa kitaorg melawat bandung.. kalau salah jangan marah aku.


sekejap nanti kita sambung lagi...TO BE CONTINUED..

2 comments:

mazelin meseron said...

Amboi2....seronok sakan yea...lain kali kita gi reramai pula...

Nur Khairiah said...

he3...nanti kita penuhkan kapal terbang sesama..