Sunday, 21 September 2014

ohh!!sekolah lamaku..

dear my old school..smkbs2 tetap di hati..walaupun sekarang aku seserian..yaa..baru sekarang mengaku seserian..ha3..ok nak cerita pasal sekolah ini..sebelum tu ...assalamualaikum..heheehhe..too excited..

hai..lencana ni..lama dah tak pakai..rindunyaa..dulu masa aku darjah 6..ada cikgu2 dari smkbs2 datang sekolah kitaorg..bg aku mereka mcm promosilah smkbs2..masa dia kata siapa nak masuk sekolah tu..masing2 berlagak..termasuk aku tak angkat tgn pun..berlagak kononnya nanti dapat tawaran sbp..tak tgk pun sekolah ats bukit ni..ha3..akhirnya..satu surat tawaran pun aku tak dapat..padan muka aku..sebenarnya..sblm kami semua msk sekolah ni masa tingkatan 1..adalah khabar angin..kata sekolah tu ramai budak jahatlah..byk masalah disiplin lah ..macam2..tapi sebenarnya sekolah ni taklah teruk mana..cerita diorang semua macam sekolah tuu..setaraf ngan sekolah juvana..apalah..kalau dengar cerita macam tu jangan percaya..semuanya tipu2 belaka..asalkan korang pandai bawa diri..semua OK...semuanya bergantung dekat diri masing2..


besar tak??yelah..apa nak cakap sekolah korang lagi besar..suka hatilah...ada aku kisah??hehehe..yg syoknya sekolah ni..setiap hari angin kuat..yelah ..atas bukitkan..byk kali jugaklah tudang aku tersingkap..hailah..malu je..walaupun sekolah ni masih dikira baru..dalam 6 tahun macam tu rasanya..entahlah bagi aku masih baru..tak taulah korang..oleh krn itu,kemudahan pun taklah hebat sangat..tapi bg aku sekolah ni tetap yg terbaik..dan sekolah ni byk kenangan aku jatuh sana sini..mesti korang pelik kan??ha3..nak buat mcm mana..nasib aku kot...ha3..paling tak lupa kejadian di depan dewan..malunyaa...adoi2..macam terngiang-ngiang je suara senior aku tu..alamak!!haru betul kisah hidup aku ini..pastu masa kat bilik guru aku sanggup selongkar buku kedatangan pelajar masa aku jalankan misi 'stalk'..hehehe..gila kan??it is me..masa kat depan makmal aku jerit2 sbb cikgu KH aku dah tunggu luar bengkel..habis semua yang dalam makmal tuu tengok aku..dahlah kelas mereka senyap je masa tuu..bykya benda yg memalukan..tapi yg aku nak bgtau..semua benda yg kita rasa gila..memalukan itulah yang kita akan ingat sampai bila2...

oklah..tiba masanya untuk teruskan kehidupan aku..oklah seseri aku datang..dengan tangisan... huargh3..assalamualaikum..tata..:D

Thursday, 18 September 2014

TRAVEL:Cuti- cuti di Indonesia (Tangkuban Perahu dan Factory Outlet)

Assalamualaikum ...hello my friends..today I want to talk about my experience at Indonesia..ha3... teringat pula public speaking kat Seseri...okayy..jom kita mulakan pengembaraan..(pengembaraan lah sangat)..

yaa...goodbye MALAYSIA..
we are going to say hello to INDONESIA..

Setibanya kami di sana kami di bawa ke Factory Outlet..sebenarnya di sini..aku sendirri tak tau barang di murah atau mahal..tapi vyk jual baju2..kualiti mmg best...factory outlet ni lebih kurang mcm satu jalan..kiri kanan lain2 factory outlet..Dari satu FA ke FA yg lain boleh jaln kaki je...gambar2 ni antara FA yg ada di situ aku tak pergi semua pun...dan lg satu dalam semua FA di situ...tak boleh ambil gambar..jadi aku tak bolehlah tunjuk macam mana banyaknya dan betapa cantiknya baju2kat situ...kat situ korang boleh beli baju2 kemeja..baju budak2..comel2 je semua...ada juga jeans bercorak bunga2 kecil..cantik tapi mmg taklah kalau aku nak  beli. Sebab jeans macam itu sesuai untuk kaki yg kecik2 je..


 adik adikku..nampak tak sebelah tgn gelap lg sebelah cerah sikit..lol...tiba2 adik adikku jadi kembar siam..

TOKO TIGA wajib pergi sini kepada sesiapa yg minat LEVI'S..yes..kat sini ada macam2 seluar jeans..kata jelah awak semua nak straight cut..atau yg fit..warna biru putih merah..semua ada..blaus kain jeans pun ada...blaus yg bkn dari kain jeans pun ada..pilih je lah nak mana..yang penting ada uangnya..
 NEXT CHAPTER
TANGKUBAN PERAHU

Hah..tempat ni pun wajib pergi..terutamanya kepada si pencinta alam..eeceeh..yelah Malaysia mana ada gunung berapi ..Kat atas ni memang sejuk sangat..sapa yg tak tahan sejuk tuu bawalah sweater ..dan lagi satu...kalau awak ada asma sila bawa penutup mulut...sbb atas ni bawa belerang tau..dan ada satu lagi yg paling penting.kepada 'PHOTOGRAPHER'..please bring your camera...rugi kalau tak bawa kamera...permandangannya cantikk bangat..





 my brother..opps!!jgn tengok lama2..cantikkan permandangan kat sini..

atok,nenek dan kami adik beradik..satu lagi tempat wajib utk tangkap gambar..ermm..lagi satu nak cakap kat sini pantang kalau korang berdiri statik..mesti ramai yg dtg jual brg macam keychain..fridge magnet..beg2..jadiii..mohon bersabar..

kami di ketinggian 1830m dari laut..percaya tak semua yang ada kat sini mendaki dengan penat lelah utk naik ke atas ni..amacam hebat tak ??hehe2..takderlah memain je.. semuanya naik guna kereta dan bas..tapi kalau datang naik bas korang perlu mendaki sikit..sebab ruang parkir di atas tak cukup besar untuk bas..jadi tolong keluarkan heel yg tinggi2 tuu dari luggage..haha2..cukuplah bawa kasut flat je..

my little brother..nampak tak betapa tebalnya baju sejuk
dia.
kat tepi2 jalan menuju ke tangkuban perahu ini ..ada banyak gerai jual buah..tapi jgn tertipu dgn strawberi yg amat manis tuu yaa..kat ats gunung tuu nanti ada yg akan jual strawberi yg manis amat..tau tak knp manis? sbbnya strawberi tu dah di masukkan dalam air gula.. fakta ni diberitahu oleh Pak Apit..org yg bawa kitaorg melawat bandung.. kalau salah jangan marah aku.


sekejap nanti kita sambung lagi...TO BE CONTINUED..

Saturday, 13 September 2014

MSU kami datang!!

Assalamualaikum..maaflah kalau sejak kebelakangan ini post aku semuanya "speaking" je.sorry...tak ada niat lain cuma nak bagi kawan2 kami di thailand faham apa yg aku tulis..itu je ..okayy??...tapi kali ini nak tulis guna bm lah..hehehe..okay...ni nak cerita sikit pasal MSU..Yaa..seharian kami di sana..ingin tahu apa yg ada di sana??

mula2 ada perbentangan inovasi sains..anatara sekolah yg terlibat ialah TKC, SAS, SESERI, ASIS, SMK Jalan Empat,SMK(P) Seri Aman, Princess Chulaborn's College dan lain2 lg.Lepas tuu,kami dibawa melawat MSU..maaf sesetengah tempat adalah zon larangan kamera...jadi tak boleh ambil gambar tempat2 menarik macam tempat di mana hampir setiap organ dalam badan ditunjukkan..organ badan manusia sebenar..bkn patung tau..hah..jd kalau siapa yg bercita2 nak jd doktor..di sinilah tempat terbaik utk dilawati...mcm biasa..biarlah gambar berbicara..

In front of MSU,Shah Alam.







gift from MSU..

PRESENTATION ABOUT INNOVATION OF SCIENCE









In the MSU's library..








 SCHOOL OF HOSPITALITY AND CRETIVE ARTS..




THE END..
itu sahaja dari saya untuk berita kali ini..sekian ..assalamualaikum..


second day..collaboration with thailand and asis

Assalamualaikum..here the second day's story..

fern and izzati at dataran wacana..

seserian with their buddy..

seserian with their buddy..

PCC'S teachers..

arrival of asis and PCC boy students..
'
readyyy...1,2,3...

explanation about frog vle..

Participants of bowling tournaments.

let's go..


Dyan and her budddy..

At our checkpoint..digital centre..

here the sticker..

I want the sticker..

let's sing together..

let's sing a song..


let's take a ride in sunway pyramid..

the winners of explorace..(ASIS)

the winners of explorace..(SESERI)

the winners of explorace..(SESERI)

the winners of explorace..(ASIS)