Wednesday, 30 October 2013

Kursus kepimpinan SKBS

Assalamualaikum...korang macam mana harini???OK atau KO!!he3..meh3...ni nak citer ni...Tadi pagi kan..aku and the geng pergi skbs utk jadi fasilitator diorang...OK itu tak brp menarik sebenarnya..sbb bkn first time..kali ni dah 2 kali dah.. ninini aku nak citer apa yg dah jadi..

Malaslah nak citer dari awal...aku cuma nak citer pasal bebudak kat sana yg sungguh sporting dan ceria...Hahaha..semangat sikit kitaorg...mula2..kitaorang sarapan ...mkn nasi lemak n air mineral..ok2..pastu program ni dimulakan dengan ICE BREAKING...maksudnya macam satu slot yg dibuat utk buat peserta bercampur dgn rakan2 mereka yg lain ...sangat efektif utk menaikkan semangat dan melatih mereka utk bersifat berani...ia juga sgt sesuai utk menguji peserta2 tentang kemahiran mendengar masing2..

yaa...masa program nilah tetiba jer aku disoal dgn soalan yg tak disangka2...masa tuu semua peserta kena berpecah mengikut bulan kelahiran...he3...agak kalau korang jadi aku mestilah gatal jer kan nak pergi kumpulan  bulan kelahiran kita sendirikan??he3...that's what I do..dan seperti yg dijangka kumpulan aku tuu ada berapa kerat je...4 orang jer...yelah selalunya bulan kelahiran yg akhir2 ni mmg agak sikit...pastu aku pun beramah mesralah ngan adik2 ni...tanya tarikh lahir diorang ..yaa kebetulan ada yg tarikh lahirnya harini...so,what can i do is only wish ...sorry..dik no present...pastu bila dah tanya semua...tetiba ada pulak idea salah seorang drpd adik2 ni bertanya dengan aku..AKAK ADA BOYFRIEND TAK??..
emmm.. emm..aku senyap jer..pergh asal aku rasa macam pakai blusher pulak ni...terkedu terkaku dan semua yg berkaitan dengannya lah...huhuhu...apa ni...soalan apa ni...tak pernah lagi silibus sekolah aku belajar macam mana nak jwp soalan ni..

Aduhhh...pastuu ada pulak yg cakap...MANA BOLEH PERSONAL KANN...aduiii...pastu aku terus cakap...EHHH..MANA ADA...aku cakap...TAKKAN LAH AKAK TAK DER BOYFRIEND....sambung adik yg menyoal tadi...aduhhh..sekali lagi penyakit aku datang....diam macam patung bernyawa...nasiblah kawan aku menyelamatkan...bagi arahan seterusnya...klau tak aku tak tau lah nak jwb apa lagi..nak buat camner dik..kalu dah tak der tuu tak der lah ...takkanlah akak nak cakap yg AKAK SEBENARNYA ADA 10 BOYFRIEND..ADA 100 LAGI DALAM SENARAI MENUNGGU...kang ada yg masuk icu pulak...
haishh..macam2...

Pastu sekali lagi aku kene buli...masa penutup...fasilitator kene buat ucapan penutup sebenarnya mula2..cikgu suruh wakil...tapi oleh krn kitaorg ni semua ni ala2 malu2 kucing jadi cikgu suruh semua bg ucapan ....alamak aishh....apa pulak ni...mula2..azwi bg ucapan...then..afnan pulak ..oleh krn ramai bebudak yg request asyik menjerit nama dia kann...pastu fasilitator perempuan pulak kene attack...masalhnya di sini...aku dgn lina je fasilitator perempuan Jadi aku rasa potensi aku utk kene tu 40%...sbb si chew tuu suruh diorang pilh antara aku ngan lina..oleh krn aku rasa lina tuu lebih pandai melayan budak2…jadi aku rasa aku selamat lah..he3..tapi apalah malang tak berbau…nama kau pulak yg naik…ayooo…aku dah mula cakap pelik2 kat depan tuu…asyik…paham tak…paham tak…aduiii buat lawak betollah kat depan tuuu…si chew tuuu plak senyum je masa aku bg mic...alahai..asal pelik sgt ke???pelik ehh minah brutal cam aku bg nasihat..  yelah... paham.. .oklah apapun...pengalaman macam ni sangat awesome...jadi korang yg ada peluang ...jgn lepaskan peluang... pengalamn macam ni akn jdkan korang lebih berani dan berkeyakinan...oklah tuuu je..slmt mlm..assalamualaikum...


SENYUM SELALU!!

Tuesday, 8 October 2013

MERDEKA!!! MERDEKA!!!

Assalamualaikum...today is my freedom..why???hehehe..cakap bm lah..harini hari terakhir aku menduduki peperiksaan PENILAIAN MENENGAH RENDAH...YAA...dah habis tepat pukul 4 petang tadi..hi3...jadi  sesapa ada tak cadangan utk mengisi waktu lapang...ceh...