Thursday, 19 December 2013

Keputusan PMR 2013


Assalamualaikum..yaa...as everybody know...harini semua calon2 PMR ambil keputusan masing2...so acano keputusan korang..aku??..jap2..kita layan gambar2 kat bawah..he3...nanti dah habis korang tgk baru aku bg tau...tak yahlah..aku dapat 5A + 6A - 3A=____(kira sendiri..hihihi..)




Menunggu...menunggu..satu minit...dua minit...ehhh..asal lambat sangat??
Huhuhu..Masa yg dinanti2kan..

Qayyum..

Fatin..
Khuzairi..
Luqman nur hakim...
Izzat..
Zulaikha

Chew Wei Xian..
Zarul..

Aida..
Ehh2...snap duluuu..
Dari kiri:Aida,Venitha,Aliah..

Tandatangan calon2 8A dan ibu bapanya..

Ehh...jom2..lg ramai lg meriah..hehehe..
Dari kanan:Wahidah,Hafira,Aliah
Dari Kiri:Aida,Adlina,..
My beloved ustazah..:)



Wednesday, 18 December 2013

Hari terakhir persekolahan..SMKBS2

Assalamualaikum...hello everybody..Hari ni hari akhir persekolahan...program harini...adalah explorace..Jumpa lagi sekolah...Masa aku ambil slip keputusan nanti..

  ahli2 kumpulan yg sibuk menyelesaikan sudoku


 3 orang jejaka yg perlu menyayikan lagu sambil menelan serbuk kopi..

 SNAP2!!walaupun muka berminyak...kenangan lebih utama..

Travel: Walk Around Melaka...


Assalamualaikum...sebagai mana yang semua org tau....sekarang ni musim cuti sekolah...jadi aku nak citer sikit pasal tempat2 menarik kat malaysia...apa ingat malaysia tak best ke?? ok2..kita sambung citer...harituu aku gi Melaka..sbb mak aku ada reunion ngan kawan2 lama dia...so kitaorg ikut lah sekali..masa kat sana aku pergi JONKER WALK...Yaa..best sangat...kalau korang tgh cari beg...atau apa2lah...gi sana ok??Jom layan gambar2 kat bwh...


cantikkan papan tanda kedai ni??



Displaying IMAG0828.jpg
Haa...ni aku ternampak masa pagi jalan kat situ...
yang tingkatan 3..ingat lg atau tidak duit ni...duit masa jepun..
ada dalam buku teks sejarah tingkatan 3,,

Displaying IMAG0811.jpg
Haa..Kalau gi sana nampak papan tanda ni...
jgn lupa singgah...ada macam2 dalam tuu..

Displaying IMAG0798.jpg
Nmpak tak...khusyuk beno adik2ku melihat bot...
sedih tak dapat naik...apa ingat naik free ke???

Displaying IMAG0809.jpg
Di sana...kitaorang makan asam pedas..Amacam2..terliur tak???

Displaying IMAG0814.jpg
kat sana ada kapal besar gedabak ni...cantikk..


Sekian dahulu dari saya...nur khairiah khairulazmi melaporkan khas buat anda..hi3...

Tuesday, 17 December 2013

Terengganu..Pantai Batu Burok

Assalamualaikum and salam sejahtera...Okey,,arinie,aku nak citer psl pengalaman aku sepanjang berada di ganu ni...ha3...

Mula2...pukul  10.30 mlm camtuu...kitaorg gerak gi kuantan..gi tidur kat r&r...dlm kete ler..semua dah tak thn dah...then..lps solat subuh..kitaorg gerak ke kuantan..dah sampai pukul 9.30 gituu....mandi kat umah atuk aku tuu jap rehat2...then,kitaorg gerak ke terengganu...

Sampai satu hospital ni kitaorg amik parking...He3....jgn risau tak der saper pun yg sakit ayh aku ader kerja..dia ni kerja membekalkan alat2 utk hospital yg selalu korang nampak gunting mcm2 saiz kat bilik bedah tuu..hah..bende tulah...ok2...lepas..beberapa kali aku tidur baru ayh aku siap kerja dia kat hospital tuuu....lps tuu kitaorg gi mkn tghhari...

Hah,apa ingat jln2 semata-mata ke gi Ganu ni...tak...kurang2 dua ke tiga hospital kene jenguk...Oleh krn bkn satu hospital jew...kitaorg diturunkan di pantai burok...yelah..takkan nak tunggu lg cam tadi abis minyak kete jew...lgpun resort yg kitaorg duduk ni sblh pantai burok ni jew..Dah lame tunggu..mak aku suruh aku beli aiskrim goreng kat gerai2 dkt jew dgn tempat aku duduk uu...tak sampai berapa minit dah sampai...

Masa aku sampai gerai tuu ader duaorg jew yg mkn kat situ...pekerja2 kat situ semuanya senyum jew bila tgk aku...ekk..aku mmg lah pelik tapi aku buat muka chomell jelah kann..senyum memanjang takkan aku nak wat muka sombong plak..kat tempat org ni ingat2 sendirilah kann...

Dah siap tuu..ader sorang abg nie..dia bglah aku aiskim goreng tuu..pastuu aku minta lah 2 air mineral mmg aku sengaja minta masa nak byr, mls nak minta awl2...pastu apa tah dia ckp kat mak dia..aku tak taulah mak dia ke apa tp aku rasa mak dia..pastuu ader sorang akk nie kata cam nie"nama dia apik,apik tau"...AYOOO...drama apakah ini..tapi aku tak tau lah aku senyummmm jew...ayo...tak der idea dah...pastuu semua yg kerja tuu macam dah ltkkan titik fokus dah kat muka aku nie....dah mcm bintang popular dah aku kat situu...he3....

Our Last Meeting

Assalamualaikum...Ada orang tak??hehehe..semalam kelas aku adakan jamuan di KFC. .huhuhu... mentang2lah ada KFC baru bukak.....tak tau nak story apa...tgk jeler gambar2 ni..



 Some of my classmates



 Nampak tak..yg aku ni stalker...amik gambar curik2..ha3...
lawa apa klau ambil dari angle ni..

 Jangan tanya asal tudung aku tuu..hari ni...messy stail..kuang3..

 ha3..dalam DIY pun jadik..




My classsmates..
ha3..tgk gambar ni...salah satu pekerjaan sambilan aku..
ialah mencuri2 tangkap gambar..

Sunday, 1 December 2013

Tarikh keputusan PMR 2013

Assalamualaikum...Yaa...semua tengah berdebar kan??aku punn..hermmm macam mana lah agaknya keputusan kita kan...Ada yang kata keputusan PMR akan diumumkan pada minggu ke-3 bulan disember 2013....tarikh akan diumumkan pada masa terdekat ni...

Doakan saya dapat 8A dalam PMR yaa..

"Saya doakan NUR KHAIRIAH BINTI KHAIRULAZMI untuk mendapat 8A dalam peperiksaan PENILIAN MENENGAH RENDAH 2013...Aminn.."

Secara tak langsung awak dah doakan saya dalam hatii..:)terima kasihh...moga2..batch terakhir pmr akan mengegarkan malaysia dengan keputusan yg GEMPAKKK!!

terima kasih sebab singgah...rajin2lah follow ya...click button "JOIN THIS SITE" tuu yaa...

Friday, 15 November 2013

Islamic kids toys




Assalamualaikum...selamat pagi...harini nak kongsi sikit pasal mainan ni..Sesuai untuk anak2 anda..Mempunyai pelbagai fungsi ...Hanya perlu tekan punat2 diatasnya...Ia mempunyai 26 doa harian,nasyid anak2,doa dalam solat dan 16 surah pendek...Dengan harga yg berpatutan anda boleh miliki apple yg sangat comel ini...

Nama produk:Apple Learning Holy Quran
Harga:RM 55 termasuk penghantaran(semenanjung malaysia sahaja)

Terdapat dlm 3 warna....dengan kotak pembungkusan yg menarik..juga boleh dihadiahkan kepada rakan2,adik beradik anda yg mempunyai anak2 kecil..

APALAGI YANG ANDA TUNGGU??/
BERMINAT???

SILA HUBUNGI:
PUAN LIN
-012-3707465-

P/S:SERIOUS BUYER ONLY..

Tuesday, 12 November 2013

Bagan Lalang Beach Resort

Assalamualaikum semua...ni nak citer ni...sabtu lepas saya n friends pergi kursus kepimpinan...
yooo..nak tau di mana??? TGK BWH YA...




Nampak tak betapa khusyuk nya kitaorg buat lego tuu..


tadaa..hasil kerja tangan bersama2...bak kata Wonderpets..
Apa yang penting kerjasama!!!

Acara suap menyuap..aku tak buat..sudu habis..ha3..
alasan..pakai tangan pun boleh..
Aida di tepian pantai..

Bayak kut ikan bakar...sampai kitaorg tak leh tidur selagi semua org tak makan..
Masa tengah2 mlm tuu...sapalh nak mkn..he3..tapi aku mkn gak..

My friends with their smile

Tag nama
Di malam hari..

Wednesday, 30 October 2013

Kursus kepimpinan SKBS

Assalamualaikum...korang macam mana harini???OK atau KO!!he3..meh3...ni nak citer ni...Tadi pagi kan..aku and the geng pergi skbs utk jadi fasilitator diorang...OK itu tak brp menarik sebenarnya..sbb bkn first time..kali ni dah 2 kali dah.. ninini aku nak citer apa yg dah jadi..

Malaslah nak citer dari awal...aku cuma nak citer pasal bebudak kat sana yg sungguh sporting dan ceria...Hahaha..semangat sikit kitaorg...mula2..kitaorang sarapan ...mkn nasi lemak n air mineral..ok2..pastu program ni dimulakan dengan ICE BREAKING...maksudnya macam satu slot yg dibuat utk buat peserta bercampur dgn rakan2 mereka yg lain ...sangat efektif utk menaikkan semangat dan melatih mereka utk bersifat berani...ia juga sgt sesuai utk menguji peserta2 tentang kemahiran mendengar masing2..

yaa...masa program nilah tetiba jer aku disoal dgn soalan yg tak disangka2...masa tuu semua peserta kena berpecah mengikut bulan kelahiran...he3...agak kalau korang jadi aku mestilah gatal jer kan nak pergi kumpulan  bulan kelahiran kita sendirikan??he3...that's what I do..dan seperti yg dijangka kumpulan aku tuu ada berapa kerat je...4 orang jer...yelah selalunya bulan kelahiran yg akhir2 ni mmg agak sikit...pastu aku pun beramah mesralah ngan adik2 ni...tanya tarikh lahir diorang ..yaa kebetulan ada yg tarikh lahirnya harini...so,what can i do is only wish ...sorry..dik no present...pastu bila dah tanya semua...tetiba ada pulak idea salah seorang drpd adik2 ni bertanya dengan aku..AKAK ADA BOYFRIEND TAK??..
emmm.. emm..aku senyap jer..pergh asal aku rasa macam pakai blusher pulak ni...terkedu terkaku dan semua yg berkaitan dengannya lah...huhuhu...apa ni...soalan apa ni...tak pernah lagi silibus sekolah aku belajar macam mana nak jwp soalan ni..

Aduhhh...pastuu ada pulak yg cakap...MANA BOLEH PERSONAL KANN...aduiii...pastu aku terus cakap...EHHH..MANA ADA...aku cakap...TAKKAN LAH AKAK TAK DER BOYFRIEND....sambung adik yg menyoal tadi...aduhhh..sekali lagi penyakit aku datang....diam macam patung bernyawa...nasiblah kawan aku menyelamatkan...bagi arahan seterusnya...klau tak aku tak tau lah nak jwb apa lagi..nak buat camner dik..kalu dah tak der tuu tak der lah ...takkanlah akak nak cakap yg AKAK SEBENARNYA ADA 10 BOYFRIEND..ADA 100 LAGI DALAM SENARAI MENUNGGU...kang ada yg masuk icu pulak...
haishh..macam2...

Pastu sekali lagi aku kene buli...masa penutup...fasilitator kene buat ucapan penutup sebenarnya mula2..cikgu suruh wakil...tapi oleh krn kitaorg ni semua ni ala2 malu2 kucing jadi cikgu suruh semua bg ucapan ....alamak aishh....apa pulak ni...mula2..azwi bg ucapan...then..afnan pulak ..oleh krn ramai bebudak yg request asyik menjerit nama dia kann...pastu fasilitator perempuan pulak kene attack...masalhnya di sini...aku dgn lina je fasilitator perempuan Jadi aku rasa potensi aku utk kene tu 40%...sbb si chew tuu suruh diorang pilh antara aku ngan lina..oleh krn aku rasa lina tuu lebih pandai melayan budak2…jadi aku rasa aku selamat lah..he3..tapi apalah malang tak berbau…nama kau pulak yg naik…ayooo…aku dah mula cakap pelik2 kat depan tuu…asyik…paham tak…paham tak…aduiii buat lawak betollah kat depan tuuu…si chew tuuu plak senyum je masa aku bg mic...alahai..asal pelik sgt ke???pelik ehh minah brutal cam aku bg nasihat..  yelah... paham.. .oklah apapun...pengalaman macam ni sangat awesome...jadi korang yg ada peluang ...jgn lepaskan peluang... pengalamn macam ni akn jdkan korang lebih berani dan berkeyakinan...oklah tuuu je..slmt mlm..assalamualaikum...


SENYUM SELALU!!

Tuesday, 8 October 2013

MERDEKA!!! MERDEKA!!!

Assalamualaikum...today is my freedom..why???hehehe..cakap bm lah..harini hari terakhir aku menduduki peperiksaan PENILAIAN MENENGAH RENDAH...YAA...dah habis tepat pukul 4 petang tadi..hi3...jadi  sesapa ada tak cadangan utk mengisi waktu lapang...ceh...