Friday, 9 November 2012

Dugaan..Zaman Remaja..

Assalamualaikum...and hello...arinie aku nak cakap sikit pasal kekusutan jiwa raga...aku tak tau naper?? tapi aku rasa dia baik..tapi kekadang aku berprasangka dgn dia sampaikan air yg diminum dapat dihabiskan rasanya tak sampai lima minit..walaupun masa tuu aku dahh duduk tempat strategik punya..patutnya tenang dan mendamaikan..tapi lain pulak jadinya..pastu buku aku jd mangsa gigitan..sampai sekarang ada lg kesan gigitan saaat2 aku gila masa tuu...Ermm..tapi aku pikir mmg itu lumrahlah duduk alam remaja masa kini...makin sakit kepala aku dibuatnya..tapi apapun semua tuu dah selesai dgn aman..yelah aku tak nak ada yg berdendam..lebih baik cakap elok2 and terang2...tak yah nak selindung dah lambat laun kene juga ckp bende sama..so pasrah jeler...tapi nasib menyebelahi aku nasib dia dapat menerima ....lgpun aku rasa alasan aku dah cukup kukuh lg stabil..skrang just set kat mind yg semua tuu perkara biasa..hailah...ingat senang ke menempuh alam remaja ni..klau boleh nak kembali masa nak baru nak masuk tadika tak membesar2...tapi itu hanyalah imaginasi aku jew..mana ader manusia hidup kat dunia ni tak membesar...semua orang membesar..yg kanak2 jd remaja jd dewasa jd tua...dan akhir sekali semua org akan tinggal dirumah yg dipanggil kubur...itulah hakikat kehidupan..

Oklah...stop pasal bender2 yg membebankan kepala aku nak citer sikit bender2 yg berlaku sepanjang aku tak bkk ini blog..

First thing aku nak citer pasal koir..ini adalah first time kitaorg tak pakai baju merah tuu..dah macam puteri umno dah gayanya...lihat bwh..


gambar kat ats ni kononnya jejeka idaman gituu...ha3..tgk jerlah aksi 2 diorng nie..

Ermm, mesti korang tertaya2 kan kitaorg nak kemas apa...Utk makluman kpd sesapa yg tak tau..Bagaikan satu adat selepas majlis konvo pelajar form5..kamilah pekerja tetap yg perlu mengemas segala kerusi..bunga2..pokok2 bagai yg ade kat dalam tuu..errr..geram bangat deh..taon lps punn cam tu gak..ermm apa boleh buat pasrah dan ihklaskan ati jewler...yg bebudak form 5 semuanya sibuk bergambar...bukannya dia nak tolong kitaorg yg mengemas segalanya..dahlah tuu majlis diorang..haishh..tapi ader jugaksesetengah abg2 form 5 yg baik hati tolong kitaorg kemas mengemas..

Klaulah tahun depan kitaorg dijemput lg aku rasa tak mustahil klau kitaog jugak yg kemas...ermm,yg penting ikhlas..ikhlaslah ni..just tak puas ati ngan bebudak form 5lain yg hanya memandang..tak phm aku..tak perlah harini hari korang..kita org tolonglah..hermm..