Monday, 10 December 2012

GOL!!!!

Assalamualaikum..berdasarkan tajuk entry kali ini mesti korang dah tau kann..aku nak habaq pasai apa...Yaa!!keputusan yg membanggakan rakyat malaysia apabila MALAYSIA MENUMPASKAN INDONESIA dengan keputusan 2-0..hampir kesemua pengguna burung biru(twitter)&muka buku(facebook) bercerita tentang perkembangan perlawanan yang baru sahaja tamat tadi.


Friday, 9 November 2012

Dugaan..Zaman Remaja..

Assalamualaikum...and hello...arinie aku nak cakap sikit pasal kekusutan jiwa raga...aku tak tau naper?? tapi aku rasa dia baik..tapi kekadang aku berprasangka dgn dia sampaikan air yg diminum dapat dihabiskan rasanya tak sampai lima minit..walaupun masa tuu aku dahh duduk tempat strategik punya..patutnya tenang dan mendamaikan..tapi lain pulak jadinya..pastu buku aku jd mangsa gigitan..sampai sekarang ada lg kesan gigitan saaat2 aku gila masa tuu...Ermm..tapi aku pikir mmg itu lumrahlah duduk alam remaja masa kini...makin sakit kepala aku dibuatnya..tapi apapun semua tuu dah selesai dgn aman..yelah aku tak nak ada yg berdendam..lebih baik cakap elok2 and terang2...tak yah nak selindung dah lambat laun kene juga ckp bende sama..so pasrah jeler...tapi nasib menyebelahi aku nasib dia dapat menerima ....lgpun aku rasa alasan aku dah cukup kukuh lg stabil..skrang just set kat mind yg semua tuu perkara biasa..hailah...ingat senang ke menempuh alam remaja ni..klau boleh nak kembali masa nak baru nak masuk tadika tak membesar2...tapi itu hanyalah imaginasi aku jew..mana ader manusia hidup kat dunia ni tak membesar...semua orang membesar..yg kanak2 jd remaja jd dewasa jd tua...dan akhir sekali semua org akan tinggal dirumah yg dipanggil kubur...itulah hakikat kehidupan..

Oklah...stop pasal bender2 yg membebankan kepala aku nak citer sikit bender2 yg berlaku sepanjang aku tak bkk ini blog..

First thing aku nak citer pasal koir..ini adalah first time kitaorg tak pakai baju merah tuu..dah macam puteri umno dah gayanya...lihat bwh..


gambar kat ats ni kononnya jejeka idaman gituu...ha3..tgk jerlah aksi 2 diorng nie..

Ermm, mesti korang tertaya2 kan kitaorg nak kemas apa...Utk makluman kpd sesapa yg tak tau..Bagaikan satu adat selepas majlis konvo pelajar form5..kamilah pekerja tetap yg perlu mengemas segala kerusi..bunga2..pokok2 bagai yg ade kat dalam tuu..errr..geram bangat deh..taon lps punn cam tu gak..ermm apa boleh buat pasrah dan ihklaskan ati jewler...yg bebudak form 5 semuanya sibuk bergambar...bukannya dia nak tolong kitaorg yg mengemas segalanya..dahlah tuu majlis diorang..haishh..tapi ader jugaksesetengah abg2 form 5 yg baik hati tolong kitaorg kemas mengemas..

Klaulah tahun depan kitaorg dijemput lg aku rasa tak mustahil klau kitaog jugak yg kemas...ermm,yg penting ikhlas..ikhlaslah ni..just tak puas ati ngan bebudak form 5lain yg hanya memandang..tak phm aku..tak perlah harini hari korang..kita org tolonglah..hermm..

Thursday, 26 July 2012

Maksud Pemberian Bunga Ros Mengikut Warna(copy and paste~just want to share..)

Bunga

Bunga Sering menjadi pilihan utama si lelaki
untuk diberikan kepada kekasihnya..bunga juga sering 
diberikan kepada mereka yang sakit dan teman sejati..

so kat sini aku nak share sikit sebanyak info tentang
maksud pemberian bunga ros mengikut warna

Ros Merah
Ros merah melambangkan cinta abadi yang penuh romantis dan ghairah. 
Ros Putih
Bunga ros putih melambangkan kesucian, kehormatan,
Seorang yang berniat tulus ikhlas dalam perhubungan. 
  
Ros Pink
Ros pink membawa maksud romantik, kebahagiaan dan kagum terhadap seseorang,
tanda secret admirer si dia, terima kasih yang teramat sangat, melambangkan penghargaan dan terima kasih. 
Ros Hitam
melambangkan betapa sukarnya untuk memenangi atau menambat hati seseorang

Ros Kuning
Ros kuning melambangkan persahabatan dan persaudaraan. 
Selain tu, ros kuning ni juga
melambangkan selamat datang.
Ros Peach
Ros berwarna peach membawa maksud rasa syukur.

Ros Orange
aku bangga padamu dan aku ingin kamu.
Ros Lavender/Ungu
Lambang Cinta Pandang Pertama.


Saturday, 14 April 2012

apam indon


assalamualikum...arinie mak saya buat kek nama dia APAM INDON ...hi3...jgn tanya kenapa nama dia cam tuu sbbb saya pun tak tau...
 mula2 letak warna....
 lepas dah kacau warna2 tuuu...dia akan jadi cam ni
hijau:pandan
pink:strawberi
coklat:chocolate emulco
oren:butterscotch
 then...letak warna2 tuu berselang seli

 dia akn jadi cam ni
ini antara bhn2nya....untuk maklumat lanjut sila cari di google...he3...jgn tanya apa resepi dia...sbb bkn saya yg buat...he3


Thursday, 1 March 2012

argh..minggu penyeksaan

Sudah tentu korang tertanya-tanya..MINGGU PENYEKSAAN??Saya katakan begitu kerana minggu hadapn saya akan menhadapi ujian pencapaian 1..Siapa tak terteksn apabila ujian akan dijalankan beberapa hari lagi..Namun saya berharap saya dapat membuat ujian itu dengan jayanya...

Saturday, 14 January 2012

kembali ke sekolah

Adui sekolah dah lebih seminggu tapi rasa penat turun naik tangga tetap terasa...Ini baru permulan tahun belum lagi pertengahan tahun kalau tidak mesti lagi sibuk dan letihh,mungkin bulan 2 nanti kitaorang dah mula prep tiap ari isnin dan selasa,pastu pulak rabu kene pergi kokorikulum hari jumaat ngan sabtu pulak kene gi tuisyen..

Inipun baruhabis mesyuarat agong untuk unit uniform,kelab dengan permainan..Aku dilantik menjadi timbalan setiausaha..Hahaha,padahal aku tak pernah pun jadi setiausaha..Dah cikgu nak offer,so terimalah.Orang kata rezeki jangan ditolak,musuh jangan dicari.Dah cikgu nak bagi takkan nak tolak pula.Tahun ni lebih sibuk lagi sebab sekarang dah tambah kelas ict dan wajib pergi..Tapi cuma masalahnya aku kene datang sekolah pagi..Haish,malas dah aku nak datang pagi sebab dah lama tak datang pagi,tahun lepas datng pagi pun kalau ada kelas prep atau latihan koir kalau tak,tak adanya batang hidung aku kat situ.

Aku cerita ni,macamlah aku ni Perdana Menteri yang kene turun padang untuk tengok masalah rakyat jelata..Hehehe,sebenarnya tak ada lah sibuk mana pun..Okeylah aku nak tidur..Bye..:)